Waar komt het kippenvlees van Yarrah vandaan?

Yarrah gebruikt behoorlijk veel kip in haar producten; meer dan andere vleessoorten. Waar komt dit kippenvlees vandaan?
Duurzame keuze
Het biologisch kippenvlees dat Yarrah gebruikt komt uit Nederland, Duitsland, België en Italië. Kip is een duurzamere keuze dan bijvoorbeeld rundvlees. Voor het produceren van één kilo kip is ongeveer drie kilo voer nodig; voor één kilo rundvlees is dat gemiddeld 5 a 6 kg*.
Duurdere, biologische voeding
We horen vaak de vraag waarom honden- en kattenvoer met biologische kip nu zoveel duurder is dan ‘gewoon’ voer. Ja, voer met biologische kip is duurder. Maar als je weet waarom, dan snap je het ook wel.
1. Een biologische kip eet meer dan een gewone kip
Onze kippen hebben de ruimte om buiten te lopen. Deze kip verbruikt dus meer energie dan een kip die de hele dag in een klein hokje zit. Ook hebben onze kippen een betere weerstand en maakt het lichaam minder vet en vlees aan.
2. Een biologische kip heeft meer ruimte nodig
Ruimte kost geld en onze kippen hebben veel meer leefruimte buiten (per kip 4 m²) dan zijn zus in hok (18 dieren per m²), of zelfs de scharrelkip (6 kippen per m²). Zeker in dichtbevolkte landen is ruimte duur en moet de biologische boer een grotere investering doen om z’n bedrijf te runnen dan een reguliere boer.
3. Een biologische kip eet… biologisch
Je kunt een biologische kip geen gewoon voer geven, want dan is het geen biologische kip meer. Het voer dat ze krijgen, is dus weer duurder dan gewoon voer. Voordeel is dan wel dat het voer niet genetisch gemanipuleerd is, dat er geen kunstmatige toevoegingen of antibiotica inzit.
4. Een biologische kip leeft langer
Omdat onze kippen minder snel groeien dan zijn soortgenoot in kleinere hokken, duurt het langer voordat ze gereed is voor de slacht. Dat kost dus weer meer en ook nog eens duurder voer. Het beestje heeft hierdoor wel een langer en gelukkiger leven dan zijn soortgenoten in kleinere hokken.
Controle van de kwaliteit
Iedere twee jaar gaat onze kwaliteitsmanager, Arthur Hartman, op inspectie bij alle leveranciers. Zo kan hij met zijn eigen ogen zien dat de dieren ook echt veel leefruimte hebben en gewoon een beter leven hebben. Ook checkt hij dat alle hygiëneprotocollen nageleefd worden in de slachthuizen.
*Met uitzondering van de runderen die compleet Grass Fed (=gras gevoerd) zijn, zoals de runderen die Yarrah uit Uruguay haalt.
Mens, dier en natuur

Goed nieuws! Prijsverlagingen.

Hoe maak je een hek dat je katten veilig houdt?
