• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Waar komt het kippenvlees van Yarrah vandaan?

Yarrah gebruikt behoorlijk veel kip in haar producten; meer dan andere vleessoorten. Waar komt dit kippenvlees vandaan?

Yarrah kip

Duurzame keuze

Het biologisch kippenvlees dat Yarrah gebruikt komt uit Nederland, Duitsland, België en Italië. Kip is een duurzamere keuze dan bijvoorbeeld rundvlees. Voor het produceren van één kilo kip is ongeveer drie kilo voer nodig; voor één kilo rundvlees is dat gemiddeld 5 a 6 kg*.

Duurdere, biologische voeding

We horen vaak de vraag waarom honden- en kattenvoer met biologische kip nu zoveel duurder is dan ‘gewoon’ voer. Ja, voer met biologische kip is duurder. Maar als je weet waarom, dan snap je het ook wel.

1. Een biologische kip eet meer dan een gewone kip

Onze kippen hebben de ruimte om buiten te lopen. Deze kip verbruikt dus meer energie dan een kip die de hele dag in een klein hokje zit. Ook hebben onze kippen een betere weerstand en maakt het lichaam minder vet en vlees aan.

2. Een biologische kip heeft meer ruimte nodig

Ruimte kost geld en onze kippen hebben veel meer leefruimte buiten (per kip 4 m²) dan zijn zus in hok (18 dieren per m²), of zelfs de scharrelkip (6 kippen per m²). Zeker in dichtbevolkte landen is ruimte duur en moet de biologische boer een grotere investering doen om z’n bedrijf te runnen dan een reguliere boer.

3. Een biologische kip eet… biologisch

Je kunt een biologische kip geen gewoon voer geven, want dan is het geen biologische kip meer. Het voer dat ze krijgen, is dus weer duurder dan gewoon voer. Voordeel is dan wel dat het voer niet genetisch gemanipuleerd is, dat er geen kunstmatige toevoegingen of antibiotica inzit.

4. Een biologische kip leeft langer

Omdat onze kippen minder snel groeien dan zijn soortgenoot in kleinere hokken, duurt het langer voordat ze gereed is voor de slacht. Dat kost dus weer meer en ook nog eens duurder voer. Het beestje heeft hierdoor wel een langer en gelukkiger leven dan zijn soortgenoten in kleinere hokken.

Kip in Yarrah honden en kattenvoer

Controle van de kwaliteit

Iedere twee jaar gaat onze kwaliteitsmanager, Arthur Hartman, op inspectie bij alle leveranciers. Zo kan hij met zijn eigen ogen zien dat de dieren ook echt veel leefruimte hebben en gewoon een beter leven hebben. Ook checkt hij dat alle hygiëneprotocollen nageleefd worden in de slachthuizen.

*Met uitzondering van de runderen die compleet Grass Fed (=gras gevoerd) zijn, zoals de runderen die Yarrah uit Uruguay haalt.

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Het ideale gewicht van kittens

Op deze pagina hebben we voor je op een rijtje gezet wat het ideale gewicht van een kitten is per leeftijd.

Hoe oud kunnen honden worden?

Op deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten om van jouw hond de oudste hond ter wereld te maken.

Welke katten verharen niet of weinig?

Sommige mensen lijkt het best gezellig om een kat in huis te hebben, maar het idee dat ze dan overal kattenharen zullen vinden staat ze erg tegen.