• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Waarom zou ik mijn dier biologisch voer geven?

Biologisch voer is goed voor je dier en de wereld om ons heen. We vertellen je graag meer over biologisch voedsel en de voordelen die dit met zich meebrengt voor jouw dier.

Wat is biologisch voer?

Biologische producten zijn te herkennen aan een keurmerk. Een product mag alleen biologisch genoemd worden als het gehele productieproces volgens wettelijke voorschriften verloopt. Zo wordt er in een biologisch product en tijdens het productieproces hiervan geen gebruik gemaakt van kunstmest, kunstmatige bestrijdingsmiddelen of synthetische conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen. Er zijn nog veel meer eisen waar deze producten aan moeten voldoen en waar de Europese overheid streng op toeziet. Yarrah’s biologische diervoeding voldoet aan al deze eisen. Wanneer een product uit meerdere ingrediënten bestaat, zijn ze allemaal biologisch geteeld of gehouden. Zo zijn de kruiden en granen geteeld zonder kunstmeststoffen en zijn de dieren biologisch gehouden. In het artikel “Wat betekent biologisch en wat is biologisch voer?” leggen we je hier graag meer over uit.

Toename in allergieën

Steeds vaker krijgen honden en katten last van allergieën. Hoewel er geen duidelijke oorzaak voor is, kan het wel verband hebben met het voedsel dat zij eten. In regulier voer, wat niet biologisch geproduceerd is, zitten resten van herbiciden, pesticiden, antibiotica en hormonen. Ook wordt tijdens de productie van dit voer veel gebruik gemaakt van chemische geur-, kleur-, en smaakstoffen. Dit kan verband houden met de toename van allergieën bij honden en katten. Biologisch diervoer is vrij van al deze stoffen, waardoor je dier dus pure en zuivere voeding binnenkrijgt.

Lees meer over veel voorkomende allergieën bij honden.
Lees meer over veel voorkomende allergieën bij katten.

Beter voor dierenwelzijn

Biologisch voer is niet alleen beter voor jouw dier, maar ook voor het algemene dierenwelzijn. Yarrah maakt gebruik van vlees van dieren die een langer en beter leven hebben geleid. Het voer is te herkennen aan het Beter Leven keurmerk of aan het MSC-logo voor duurzaam gevangen vis.

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Goed nieuws! Prijsverlagingen.

Vanaf september hebben we goed nieuws! We gaan namelijk de prijzen verlagen van veel van de favoriete maaltijden van onze huisdieren.

Hoe maak je een hek dat je katten veilig houdt?

In deze gids leren we je hoe je zelf een omheining kunt maken die voorkomt dat je katten ontsnappen.

Christian's avontuur in Kaapstad: Werken op afstand, beach vibes en onvergetelijke momenten

Dit is het verhaal van Christian's twee maanden durende escapade door Kaapstad, waar werk en ontspanning hand in hand gingen.