• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Wat betekent biologisch en wat is biologisch voer?

Yarrah biedt biologisch voer aan. Maar om te kunnen begrijpen wat dit voer anders maakt dan andere soorten voeding, moet je weten wat biologisch precies inhoudt. Wij leggen het je graag uit.

Wat betekent biologisch?

Er zijn nogal wat termen terug te vinden op verpakkingen van producten. Biologisch is er één van. Maar wanneer mag een product die term eigenlijk dragen? En wat houdt dit precies in? Een product mag de naam biologisch alleen dragen wanneer het product en het hele proces dat aan het product vooraf gaat, aan een aantal strenge, wettelijke voorschriften voldoet. Zo wordt tijdens het productieproces van biologische producten geen gebruik gemaakt van kunstmest en kunstmatige bestrijdingsmiddelen en worden aan deze producten geen synthetische conserveringsmiddelen of geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd. En dit zijn slechts een paar voorbeelden van de eisen die aan deze producten gesteld worden.

biologisch dierenvoer

Biologisch keurmerk

De regels hiervoor zijn opgesteld door de Europese overheid. Uiteraard wordt hier toezicht op gehouden. De onafhankelijke instantie Skal ziet er in Nederland op toe dat producten aan deze eisen voldoen. Wanneer dit het geval is, ontvangt het product het biologisch keurmerk. Je herkent het bio-logo aan een groen logo met een blaadje gevormd uit witte sterren. Yarrah controleert daarnaast ook nog eens zelf de leveranciers waarmee ze samen werken. Je kunt hier bijvoorbeeld meer lezen over een bezoek van Yarrah’s kwaliteitsmanager aan een biologische kippenboerderij.

biologische kippen in dierenvoer

Wat is biologisch voer?

Een belangrijk kenmerk van biologische producten is dat het gehele productieproces biologisch verloopt. Dat wil ook zeggen dat, wanneer een product uit meerdere ingrediënten bestaat, deze ingrediënten ook biologisch geteeld of gehouden zijn. Zo zijn, naast het vlees, de kruiden, granen, soja en alle andere ingrediënten in het diervoer van Yarrah ook biologisch. Wil je meer weten over specifieke samenstellingen van het voer? Op deze pagina vind je toelichtingen op de meeste ingrediënten in Yarrah’s producten.

Waarom biologisch voer?

Biologisch voer is beter voor het algemene dierenwelzijn en de impact op de planeet, maar uiteraard ook voor jouw eigen dier, mede dankzij het feit dat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische antioxidanten of kunstmatige kleurstoffen en aroma’s.

Biologisch hondenvoer chunks vega

€ 3,65
Biologische filets met kip in saus

€ 21,70

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Biologische landbouw kan miljarden besparen

Nieuwe studie toont aan dat biologische landbouw miljarden aan milieukosten kan besparen

Help, mijn hond eet poep!

Het is een veelvoorkomend probleem onder hondeneigenaren: je trouwe viervoeter die poep of ontlasting eet.

Is mijn kat zwanger?

In deze blog lichten we een aantal van deze kenmerken uit en geven we antwoord op de vraag: hoe lang is een kat zwanger?