• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Siamese katten

Oorspronkelijk komt de Siamese kat uit Thailand, vroeger bekend als Siam. Deze katten zijn beroemd om hun unieke uiterlijk en hun vriendelijke, speelse karakter. In dit artikel gaan we in op het karakter, uiterlijke kenmerken, verzorging, voeding en de opvoeding van een kitten.

Karakter van de Siamese kat

De Siamese kat is een sociale en aanhankelijke kat, die graag de aandacht van zijn eigenaar heeft. Ze zijn slim, speels en erg nieuwsgierig en houden ervan om nieuwe dingen te ontdekken. De Siamese kat is een goede metgezel en zal graag bij je zijn. Ze hechten zich meer aan zijn/haar mens, dan aan het huis waar ze wonen.

Uiterlijke kenmerken van de Siamese kat

De Siamese kat is een kleine tot middelgrote kat met een slank en gespierd lichaam. De Siamees is overwegend beige met donkerbruine poten en staart. Naarmate het dier ouder wordt zal dit bruin steeds overheersender worden. Ook het hoofdje en oren zijn donderbruin met prachtige, blauwe ogen.

Verzorging en voeding van de Siamese kat

Het verzorgen van de Siamese kat is eenvoudig, omdat ze een korte, gladde vacht hebben. Ze moeten echter wel regelmatig geborsteld worden om verharen te voorkomen. Hun ogen moeten dagelijks worden schoongemaakt en hun nagels regelmatig geknipt.

De Siamese kat is erg kieskeurig qua voeding. Het is het beste om een hoogwaardig kattenvoer te geven, zodat ze alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgen. Het is belangrijk om de voeding van de Siamese kat goed te monitoren, omdat ze de neiging hebben om overgewicht te ontwikkelen wanneer de voeding smaakt.

Opvoeding van een Siamees kitten

Siamees kitten

Het opvoeden van een Siamees kitten is vrij eenvoudig, omdat ze snel en graag nieuwe dingen leren. Het is belangrijk om het kitten al vroeg aan te leren om op commando te komen, te zitten en te luisteren naar zijn of haar naam. Dit zal het vertrouwen van het kitten versterken en het trainen in de toekomst makkelijker maken. Laat het kitten wennen aan verschillende situaties, zoals het horen van geluiden en het ontmoeten van nieuwe mensen en dieren; om angst en schrik te voorkomen.

Om de band tussen baasje en kitten op te bouwen is spelen en veel knuffelen een vereiste. Het is ook belangrijk om het kitten te blijven prijzen en belonen voor gewenst gedrag, zo zal het zich ontwikkelen tot een zelfverzekerde, aanhankelijke, mooie kat.

Biologisch kattenvoer chunks met kip
(12)

€ 3,65
Gewicht
Biologisch kattenvoer chunks met kip en kalkoen
(6)

€ 24,80
Gewicht
Biologisch kattenvoer chunks met kip en kalkoen

€ 3,65
Gewicht
Biologisch kattenvoer chunks met kip en rund
(1)

€ 24,80
Gewicht
Biologisch kattenvoer chunks met kip en rund
(3)

€ 3,65
Gewicht
Biologisch kattenvoer chunks met vis
(2)

€ 24,80
Gewicht
Biologisch kattenvoer Kerst Multi Pack

€ 5,89 € 11,79
Gewicht
Biologisch kattenvoer paté in 3 smaken
(21)

€ 12,55
Gewicht
Biologisch kattenvoer paté met kip
(10)

€ 3,65
Gewicht
Biologisch kattenvoer paté met kip en kalkoen

€ 24,80
Gewicht