• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Wanneer moet mijn hond overstappen op senior hondenvoer?

Bij Yarrah begrijpen we dat u zich zorgen maakt over het welzijn van uw hond naarmate ze ouder worden. Een veelgestelde vraag is wanneer uw hond moet overstappen op senior hondenvoer.

Over het algemeen wordt hondenvoer voor senioren aanbevolen vanaf de leeftijd van 7 jaar. Op deze leeftijd beginnen veel honden een afname in activiteit en stofwisseling te vertonen, wat kan leiden tot gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen. Senior hondenvoer is speciaal samengesteld om te voorzien in de veranderende voedingsbehoeften van uw oudere hond, inclusief minder calorieën en een hoger gehalte aan voedingsstoffen die de gewrichten ondersteunen.

Het is echter belangrijk om op te merken dat elke hond anders is en dat er geen vaste leeftijd is waarop alle honden moeten overstappen op senior hondenvoer. Sommige honden kunnen bijvoorbeeld al op jongere leeftijd beginnen met het vertonen van tekenen van veroudering, terwijl andere honden tot op hoge leeftijd actief en gezond kunnen blijven.

Als u niet zeker weet wanneer u moet overschakelen op senior hondenvoer, is het het beste om te overleggen met uw dierenarts. Zij kunnen u helpen bepalen of uw hond klaar is voor de overstap en welk type senior hondenvoer het beste bij hen past.

Bij Yarrah bieden we verschillende soorten biologisch hondenvoer aan om te voldoen aan de individuele behoeften van uw oudere hond. Onze producten zijn zorgvuldig samengesteld met hoogwaardige ingrediënten en bevatten alle essentiële voedingsstoffen die uw hond nodig heeft voor een gezond en actief leven. Mocht u nog vragen hebben over het overstappen op senior hondenvoer, neem dan gerust contact met ons op. Ons team van experts staat klaar om u te helpen.