• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Dierproefvrije diervoeding die ook nog eens duurzaam is

Niet alleen make-up, medicatie of badschuim wordt op dieren getest. Sommige diervoeding wordt ook op dieren getest. En dat is niet nodig. We vertellen je meer over duurzame en dierproefvrije diervoeding.

Wat zijn dierproeven?

Dierproeven zijn experimenten met dieren. Bepaalde producten zoals medicijnen en vaccins, maar ook voedingsmiddelen en huishoudelijke producten worden getest op dieren, voor ze door mensen gebruikt worden. Hiermee wil men kijken of de producten veilig genoeg zijn. Het grootste gedeelte van de dieren (meer dan 90%) leeft in een laboratorium, vaak onder erbarmelijke omstandigheden. Veruit de meeste proefdieren in Nederland zijn ratten, muizen en konijnen, maar ook kippen, paarden, honden en katten en veel andere dieren worden als proefdier gebruikt. Dierproeven zijn een omstreden onderwerp. De Nederlandse Wet op de dierproeven stelt hier bepaalde eisen aan. Zo wordt het welzijn van de dieren beschermd, zijn er richtlijnen voor proeven en wordt bepaald wie de dierproeven mag uitvoeren. De overheid stelt dat er alleen dierproeven gedaan mogen worden als daarvoor goede en duidelijk omschreven redenen zijn en er geen alternatieven voor de dierproeven zijn.

Dierproefvrije diervoeding

Soms wordt diervoer op laboratoriumdieren getest voor het in de winkels terechtkomt. Bij de producten van Yarrah is dit niet het geval. Yarrah wil niet alleen het beste voor jouw dier, maar voor álle dieren. Daarom is Yarrah selectief wat betreft het vlees in haar diervoer (Beter Leven keurmerk met drie sterren) en zijn alle producten biologisch. Je ziet dit terug in de keurmerken op de verpakking van het voer van Yarrah. Het voer van Yarrah draagt onder andere het logo voor dierproefvrije diervoeding.

Hoe test Yarrah het voer?

In de eerste plaats worden de ingrediënten en de samenstelling het voer van Yarrah nauwkeurig onderzocht en geanalyseerd om te kijken of het goed genoeg is. Maar de smaak is ook belangrijk! En voor de smaaktest werkt Yarrah onder andere samen met een Duits instituut. Zo’n duizend huishoudens die meewerken geven hun huisdier porties van het voer. De baasjes worden gevraagd het voer met hun dier uit te proberen. De dieren krijgen het voer op normale tijden, in normale hoeveelheden en in hun normale en vertrouwde omgeving. De resultaten komen op deze manier zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid. Het gaat alleen om gehouden huisdieren. Er wordt niet getest wordt met fokkers, boerderijen of dierenopvangcentra. Regelmatig brengt een speciaal opgeleide medewerker van het bedrijf een bezoek aan de gezinnen om de resultaten op te nemen. Zo wordt het voer optimaal ontwikkeld en wetenschappelijk getest, zonder dat dieren hiervoor verblijven in overvolle kennels of kleine hokjes, waar ze het voer onder dwang moeten eten.

Duurzame diervoeding

Duurzaamheid is erg belangrijk voor Yarrah. Daarom wordt in de ontwikkeling van de producten goed gekeken naar waar een steentje kan worden bijgedragen aan een betere wereld. Jij kunt dit als huisdiereigenaar ook doen! Je leest er meer over in ons artikel ‘Hoe duurzaam leeft mijn huisdier en wat kan ik hieraan bijdragen’.

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Wereld Aarde Dag: 3 vragen aan Yarrah

Op 22 april, vieren we Wereld Aarde Dag. Een dag die in het teken staat van duurzaamheid en milieubescherming.

Kat plast in huis: tips om dit probleem te voorkomen

Een van de grootste uitdagingen bij het hebben van een kat is het probleem van het plassen in huis.

Biologische landbouw kan miljarden besparen

Nieuwe studie toont aan dat biologische landbouw miljarden aan milieukosten kan besparen