• Vandaag besteld, morgen geleverd
  • Gratis verzending boven de €30

Een hond kopen, waar doe je dat?

Je hebt besloten om een hond te kopen. Maar waar doe je dat? Kies je voor een puppy of geef je een hond uit het asiel een thuis? Wat zijn de voor- en nadelen en waar moet je op letten? Wij helpen je op weg met onze tips.

Waar kan ik een hond kopen?

  • Fokkers

  • Wanneer je kiest voor een rashond, zal je waarschijnlijk naar een fokker gaan. Let er op dat dit een betrouwbare fokker is en dat je de juiste papieren, zoals de stamboom, meekrijgt. Bij rashonden weet je vaak al wat meer over het karakter van de hond. Hierdoor kun je goed kijken welk ras bij jou past.

  • Via internet

  • Zowel pups als volwassen honden worden vaak aangeboden op Marktplaats of via andere advertentiesites. Het gevaar dreigt dan dat je te maken hebt met malafide hondenhandelaren of broodfokkers, die vooral geld willen verdienen en niet het juiste voor hebben met de honden. Let daarom goed op wanneer je besluit via internet een hond aan te schaffen. Ga bijvoorbeeld zelf al van tevoren kijken. Kijk goed naar de situatie: is de moederhond gezond? Is de omgeving schoon? Groeien de pups in huis op? Er zijn verschillende zaken waar je op kunt letten.

  • Asiel

  • Daarnaast kun je zowel pups als volwassen honden uit het asiel een tweede kans bieden. Je weet dat de honden ingeënt zijn en de asielmedewerkers kunnen je ook al het een en ander over het karakter van de hond vertellen. Maak een wandeling met de hond of bezoek hem een paar keer. Zo kun je er achter komen of jullie een goede match zijn. Bedenk ook dat deze honden vaak een rugzakje hebben en stel jezelf de vraag of je hier goed mee om kunt gaan en de hond het warme thuis kunt bieden dat hij verdient.

Kosten van een hond

De prijs die je voor een hond betaalt kan nogal uiteenlopen per adres. Bij een asiel betaal je ongeveer 100 euro voor de hond; hierin zijn bijvoorbeeld vaccinatie en eventuele medische kosten opgenomen. Een raspup kan vele honderden euro’s kosten. Een Labrador voor 100 euro is dus geen zuivere koffie!

Mens, dier en  natuur
Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Hoe herken je een gelukkige hond?

Wij geven tips hoe je leert herkennen hoe jouw hond zich voelt.

Hond- of kattenvoer: verpakt in een papieren zak? Of toch liever een laagje plastic erom heen?

Is papier wel altijd de juiste vervanger voor plastic verpakkingen? Zoals bijvoorbeeld voor honden- of kattenvoer? Het antwoord op deze vraag vind je in dit blog!

Veel voorkomende gezondheidsproblemen bij honden en katten

We bespreken een aantal veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij honden en katten en geven tips om hier mee om te gaan.