• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Een hond kopen, waar doe je dat?

Je hebt besloten om een hond te kopen. Maar waar doe je dat? Kies je voor een puppy of geef je een hond uit het asiel een thuis? Wat zijn de voor- en nadelen en waar moet je op letten? Wij helpen je op weg met onze tips.

Waar kan ik een hond kopen?

  • Fokkers

  • Wanneer je kiest voor een rashond, zal je waarschijnlijk naar een fokker gaan. Let er op dat dit een betrouwbare fokker is en dat je de juiste papieren, zoals de stamboom, meekrijgt. Bij rashonden weet je vaak al wat meer over het karakter van de hond. Hierdoor kun je goed kijken welk ras bij jou past.

  • Via internet

  • Zowel pups als volwassen honden worden vaak aangeboden op Marktplaats of via andere advertentiesites. Het gevaar dreigt dan dat je te maken hebt met malafide hondenhandelaren of broodfokkers, die vooral geld willen verdienen en niet het juiste voor hebben met de honden. Let daarom goed op wanneer je besluit via internet een hond aan te schaffen. Ga bijvoorbeeld zelf al van tevoren kijken. Kijk goed naar de situatie: is de moederhond gezond? Is de omgeving schoon? Groeien de pups in huis op? Er zijn verschillende zaken waar je op kunt letten.

  • Asiel

  • Daarnaast kun je zowel pups als volwassen honden uit het asiel een tweede kans bieden. Je weet dat de honden ingeënt zijn en de asielmedewerkers kunnen je ook al het een en ander over het karakter van de hond vertellen. Maak een wandeling met de hond of bezoek hem een paar keer. Zo kun je er achter komen of jullie een goede match zijn. Bedenk ook dat deze honden vaak een rugzakje hebben en stel jezelf de vraag of je hier goed mee om kunt gaan en de hond het warme thuis kunt bieden dat hij verdient.

Kosten van een hond

De prijs die je voor een hond betaalt kan nogal uiteenlopen per adres. Bij een asiel betaal je ongeveer 100 euro voor de hond; hierin zijn bijvoorbeeld vaccinatie en eventuele medische kosten opgenomen. Een raspup kan vele honderden euro’s kosten. Een Labrador voor 100 euro is dus geen zuivere koffie!

Biologische mini snack voor honden

€ 7,25
Biologisch Puppy hondenvoer

€ 22,35
Biologisch hondenvoer paté in 3 smaken

€ 11,50
Biologische kauwstaafjes voor honden

€ 2,85

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Wereld Aarde Dag: 3 vragen aan Yarrah

Op 22 april, vieren we Wereld Aarde Dag. Een dag die in het teken staat van duurzaamheid en milieubescherming.

Kat plast in huis: tips om dit probleem te voorkomen

Een van de grootste uitdagingen bij het hebben van een kat is het probleem van het plassen in huis.

Biologische landbouw kan miljarden besparen

Nieuwe studie toont aan dat biologische landbouw miljarden aan milieukosten kan besparen