• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Wat kost een puppy? Kosten bij de aanschaf en opvoeding van een pup

Voer, inentingen, een puppycursus; aan het aanschaffen en opvoeden van een puppy zijn nu eenmaal kosten verbonden. Benieuwd waar je ongeveer op moet rekenen? Wij geven antwoord op de vraag: wat kost een puppy?

Aanschafkosten

Hoeveel het kost om een pup aan te schaffen, verschilt of je een rashond wilt of niet en waar je het hondje haalt. Voor een pup uit het asiel betaal je ongeveer 100 euro. Voor een raspup kun je wel honderden euro’s kwijt zijn. Van ongeveer 400 euro voor een kleine rashond tot wel 1.000 euro of meer voor een grote rashond. Je moet dan uiteraard zelf nog zorgen voor de inentingen.

Benodigdheden

Je kunt het zo gek maken als je wilt, maar er zijn een paar basisbenodigdheden die je moet hebben voor je pup. Denk aan voer- en waterbakken, een mand of kleed, riem en halsband en voldoende speeltjes. De prijzen lopen uiteen; zo zijn er ook riemen bezaaid met strass-steentjes van honderden euro’s verkrijgbaar. Wij gaan nu echter uit van gemiddelde bedragen. Aan de basisbenodigdheden ben je zo’n 100 tot 300 euro kwijt, afhankelijk van de grootte, hoeveelheid en kwaliteit van de spullen die je aanschaft.

kosten bij de aanschaf en opvoeding van een puppy

Onderhoud

Alleen met de aanschaf van de pup en de speeltjes ben je er niet; er komen nog kosten bij. Denk hierbij aan de dierenarts. Dit zijn variabele kosten die lastig in te schatten zijn. Een consult kost ongeveer 30 tot 40 euro en voor inentingen betaal je een vergelijkbaar bedrag. Daarnaast zal je in sommige gemeenten ook hondenbelasting moeten afdragen. De kosten hiervan verschillen sterk afhankelijk van waar je woont. Tot slot is voeding nog een belangrijke kostenpost. Er is voldoende goedkoop voer te verkrijgen, maar dit is niet per definitie goed voor je hond. Kies bij voorkeur voor biologische voeding van een hogere kwaliteit, al betaal je daar wat meer voor. Het biologisch hondenvoer van Yarrah is vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, chemische antioxidanten, pesticiden, hormonen en GMO. Ook wordt veel waarde gehecht aan dierenwelzijn bij het maken van het voer. Zo weet je zeker dat het voer je aan je hond geeft zuiver is en beter voor je dier en de planeet. Hier kun je meer informatie vinden over Yarrah en ons assortiment hondenvoer.

Gemiddelde kosten puppy

Gemiddeld kost het onderhoud van een hond zo’n 700 tot 1000 euro per jaar.

Biologische mini snack voor honden

€ 7,25
Biologisch hondenvoer paté met kip en kalkoen

€ 22,80
Biologisch Puppy hondenvoer

€ 22,35
Biologisch hondenvoer paté met kip

€ 22,80
Biologische kauwstaafjes voor honden

€ 2,85

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Goed nieuws! Prijsverlagingen.

Vanaf september hebben we goed nieuws! We gaan namelijk de prijzen verlagen van veel van de favoriete maaltijden van onze huisdieren.

Hoe maak je een hek dat je katten veilig houdt?

In deze gids leren we je hoe je zelf een omheining kunt maken die voorkomt dat je katten ontsnappen.

Christian's avontuur in Kaapstad: Werken op afstand, beach vibes en onvergetelijke momenten

Dit is het verhaal van Christian's twee maanden durende escapade door Kaapstad, waar werk en ontspanning hand in hand gingen.