• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Wat mag een pup eten en drinken? Tips over de juiste voeding voor pups

Goede voeding speelt een belangrijke rol bij het opgroeien van een puppy. Een goede gezondheid wordt hier ook door beïnvloed. Om de juiste keuze te maken en je pup zo goed mogelijk te ondersteunen, helpen wij je op weg.

Van moedermelk tot vast voer

Vanaf de geboorte tot ongeveer een maand hierna heeft de pup meer dan genoeg aan moedermelk. Hierin zitten de belangrijke voedingsstoffen die een puppy in deze fase nodig heeft. De melk is namelijk rijk aan energie, eiwitten, vet en calcium. Daarnaast bevat het beschermende stoffen die de puppy hard nodig heeft. Na deze eerste maand kun je bijvoeren met puppyvoeding uit blik of met natvoer met een hoog eiwit- en vetgehalte. Zorg dat de puppy’s in deze fase zo’n 5 tot 6 keer per dag eten. Natvoer heeft de voorkeur, omdat dit wat zachter is voor de tere tandjes.

Wat mag een pup eten vanaf 8 weken

Vanaf een week of acht mag je je pup ook brokjes geven. Waarschijnlijk was jouw pup ongeveer zo oud bij de aanschaf. Yarrah biedt speciale puppyvoeding aan die specifiek gericht is op een gezonde groei en ontwikkeling van je puppy. Een jonge pup groeit hard en heeft veel voedingsstoffen nodig voor een gezonde en goede groei. Puppyvoeding bevat meer energie en eiwitten dan voeding voor volwassen honden en vaak zijn de brokjes wat kleiner en daardoor meer geschikt voor het jonge gebit van de puppy.

Belangrijke voedingsstoffen voor een pup

In de eerste levensfase groeien puppy’s het snelst. Om hen te ondersteunen in de groei hebben zij uitgebalanceerde voeding nodig met de juiste hoeveelheden vetten en eiwitten. Vetten en eiwitten zijn onmisbare voedingsstoffen voor een puppy. Die eiwitten heeft de pup nodig om goed te groeien en de vetten leveren energie om goed te kunnen bewegen. Yarrah Puppy droogvoer bevat een optimale verhouding van 28% eiwit op 16% vet.

Water en natvoer

Een puppy heeft uiteraard ook vocht nodig. In verhouding bestaat het lichaam van een pup uit meer water dan het lichaam van een volwassen hond, wat de kans groter maakt op uitdroging. Zorg er daarom voor dat je pup dagelijks vers drinkwater heeft. De vuistregel is dat een hond ongeveer 50 ml water per kilogram lichaamsgewicht drinkt per dag. Hiermee kun je gemakkelijk uitrekenen hoeveel water je je puppy moet geven. Maar, houd er ook rekening mee dat als hij veel beweegt of het erg warm is, hij meer vocht nodig heeft. Door de pup ook natvoer te geven, krijgt hij meer vocht binnen. Yarrah biedt natvoer voor honden van alle leeftijden aan.

Hoe vaak per dag voeren?

Hoe vaak je je pup eten geeft, is afhankelijk van hoe oud hij is. Een puppy tot 10 weken oud geef je 4 tot 5 kleine maaltijden per dag. Van 10 weken tot 5 maanden geef je 3 maaltijden per dag en na de 5e/6e maand geef je 2 maaltijden per dag. Het belangrijkste is dat je je puppy altijd rond dezelfde tijden eten geeft; zijn inwendige klok raakt hier namelijk aan gewend. Bekijk ons voedingsschema bij de producten voor de aanbevolen hoeveelheid voeding per dag. Daarnaast kun je onze voercalculator gebruiken om gemakkelijk uit te rekenen hoeveel een hond per dag aan droogvoer en natvoer nodig heeft.

wat mag een puppy eten en drinken

Overstappen naar andere voeding

Wil jij je pup graag Yarrah voeding geven en heeft hij dit bij de fokker niet gehad, dan moet je hem langzaam laten wennen aan de nieuwe voeding. Wil je overstappen? Meng dan gedurende een week het huidige voer met het biologische voer van Yarrah. Verhoog langzaam de hoeveelheid Yarrah en verlaag de huidige voeding, zodat je hond geleidelijk aan het Yarrah voer zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen kan wennen. Om de overgang naar biologisch voer van Yarrah makkelijker te maken, kun je voor € 9,99 een Over op Organic pakket voor je hond aanschaffen. Dit pakket bevat droogvoer en natvoer voor 7 dagen en is perfect om je hond te laten wennen aan biologisch voer.

Tips:

  • Voer nooit meer dan de aanbevolen hoeveelheid, dit kan leiden tot overgewicht waardoor de zich snel ontwikkelende botten en gewrichten van de pup ernstig belast kunnen worden.
  • Zorg dat er altijd vers drink water staat.
  • Zorg voor afwisseling in het dagelijks menu.
  • Vermijd stress en zorg dat de pup ongestoord kan eten. Zorg er ook voor dat hij na het eten een beetje kan rusten, laat hem dus niet direct na het eten uit; doe dat liever ervoor.

Biologisch hondenvoer paté met kip en kalkoen

€ 22,80
Biologisch Puppy hondenvoer

€ 22,35
Biologisch hondenvoer paté in 3 smaken

€ 11,50
Biologisch hondenvoer paté met kip

€ 22,80
Biologische kauwstaafjes voor honden

€ 2,85

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Goed nieuws! Prijsverlagingen.

Vanaf september hebben we goed nieuws! We gaan namelijk de prijzen verlagen van veel van de favoriete maaltijden van onze huisdieren.

Hoe maak je een hek dat je katten veilig houdt?

In deze gids leren we je hoe je zelf een omheining kunt maken die voorkomt dat je katten ontsnappen.

Christian's avontuur in Kaapstad: Werken op afstand, beach vibes en onvergetelijke momenten

Dit is het verhaal van Christian's twee maanden durende escapade door Kaapstad, waar werk en ontspanning hand in hand gingen.