• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Onmisbare voedingsstoffen voor honden

Om goed te kunnen groeien en gezond te blijven, hebben honden enkele onmisbare voedingsstoffen nodig. Welke dat zijn en hoe je ervoor zorgt dat je hond hier genoeg van binnenkrijgt, lees je in dit artikel.

Onmisbare voedingsstoffen: eiwitten, koolhydraten en vetten

Er zijn een aantal voedingsstoffen die mens en dier nodig hebben om in leven te blijven. Dit zijn voedingsstoffen die we zelf niet of onvoldoende aanmaken en dus via de voeding moeten opnemen. Alle biologische diervoeding van Yarrah bevat precies genoeg nutriënten, vitaminen en mineralen die je hond nodig heeft voor een goede en gezonde ontwikkeling.

De drie belangrijkste nutriënten voor honden zijn eiwitten, koolhydraten en vetten.

  • Eiwitten

    Een hond heeft eiwitten nodig voor de opbouw van botten en spieren. Eiwitten zijn noodzakelijk voor de groei van je hond, maar ook voor het herstel en de instandhouding van lichaamscellen en weefsels. Eiwitten zijn van groot belang voor het afweersysteem. De hond haalt eiwitten uit vlees en vis, maar ook plantaardige eiwitten zijn goed.

  • Vetten

    Vet is een belangrijke bron van energie. Het helpt bij het transport van stoffen in het lichaam en ondersteunt de ontwikkeling van gewrichten en het zenuwstelsel. Andere benamingen zijn vetzuren, omega 3 en 6 en olie. Een tekort aan vetten kan leiden tot een tekort aan vitamine A, D, E en K. Je hond kan daardoor een doffe vacht en huidbeschadigingen krijgen.

  • Koolhydraten

    Koolhydraten leveren suiker en vezels. De suikers leveren energie en de vezels zorgen voor een goede vertering. Koolhydraten vind je bijvoorbeeld in tarwe en erwten. Yarrah heeft hondenvoeding op basis van granen, maar daarnaast ook graanvrije voeding. De meeste honden kunnen granen goed verdragen, maar sommige honden hebben moeite met het verteren van granen. Voor hen is er Yarrah Grain-Free droogvoer of Yarrah Sensitive droogvoer op basis van rijst. Daarnaast zijn alle Yarrah alu-kuipjes natvoer graanvrij.

Onmisbare voedingsstoffen voor honden

Vitaminen en mineralen

Vitaminen en mineralen zijn onmisbaar voor een goede groei en ontwikkeling. Ze zorgen voor een gezond afweersysteem en een goed functionerend lichaam. Enkele voorbeelden zijn calcium voor de opbouw van botten en tanden, magnesium voor het functioneren van het zenuwstelsel en vitamine E, een antioxidant. Je kunt altijd de voedingswaardenlijst van ons voer bekijken om precies te zien wat jouw hond dankzij Yarrah voer binnenkrijgt. Wil je precies weten hoeveel voer je moet geven? Maak dan gebruik van onze voercalculator.

Speciaal voer

Niet iedere hond is gelijk en daarom bieden we verschillende soorten voer aan, zodat er voor iedere hond een passend voer is. We noemden Yarrah Sensitive en Yarrah Grain-Free al. Enkele andere voorbeelden zijn:
Biologisch Puppy Hondenvoer – Brokjes speciaal geschikt voor de pup
Biologisch Small Breed Hondenvoer – Voor kleine rassen
Biologisch Vega Hondenvoer – Vegetarische brokken
Klik hier voor het complete overzicht.

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Goed nieuws! Prijsverlagingen.

Vanaf september hebben we goed nieuws! We gaan namelijk de prijzen verlagen van veel van de favoriete maaltijden van onze huisdieren.

Hoe maak je een hek dat je katten veilig houdt?

In deze gids leren we je hoe je zelf een omheining kunt maken die voorkomt dat je katten ontsnappen.

Christian's avontuur in Kaapstad: Werken op afstand, beach vibes en onvergetelijke momenten

Dit is het verhaal van Christian's twee maanden durende escapade door Kaapstad, waar werk en ontspanning hand in hand gingen.