• Gratis verzending boven de €50
 • Vandaag besteld, morgen geleverd

Een veilige tuin voor katten

Katten vinden vrijheid en buitenlucht heel fijn. Ze worden gestimuleerd door alle geuren die in de lucht hangen en kunnen ongestoord bewegen. Toch zijn er redenen om je kat binnen of alleen in je eigen tuin te houden: denk aan het drukke verkeer of om onenigheid met de buren te voorkomen. Hoe je een veilige tuin voor katten maakt en je kat in je eigen tuin kunt houden, lees je hier.

Je tuin afbakenen

Woon je langs een drukke weg, maar wil je je kat wel graag naar buiten laten? Dan is het goed om je tuin af te bakenen om ongelukken te voorkomen. Vanwege de acrobatische talenten van katten is er wel wat voor nodig om je kat in je eigen tuin te houden. Een aantal tips:

 • Geen bomen of hoge voorwerpen dichtbij de schutting

  Een boom, container of stapel stoelen vinden katten een mooi opstapje om over de schutting te klimmen. Houd dus een beetje afstand tussen hoge voorwerpen en de schutting.

 • Tuin afrasteren

  Raster je tuin af met een grofmazig gaas, waardoor je kat niet meer weg kan. Let wel op dat de afrastering hoog moet zijn en bij voorkeur afbuigend. Ruimte onder de poort? Maak de doorgang onmogelijk voor je kat met bijvoorbeeld een plank.

 • Beschermnet

  Met een kattenbeschermnet scherm je een patio, balkon, terras of deel van je tuin eenvoudig af.

 • Ren maken

  Heb je een grote tuin? Dan is het misschien lastig om je tuin helemaal af te bakenen of af te rasteren. Katten vinden vaak wel een klein gaatje waar ze toch door weten te ontsnappen. Je kunt er in dat geval voor kiezen om een grote ren te plaatsen.

 • Tuigje

  Met een tuigje kun je samen met je kat buiten wandelen. Laat je kat wel van kitten af aan aan een tuigje wennen en oefen eerst binnen.

veilige tuin voor katten

Maak je tuin aantrekkelijk voor katten

Maak het afgebakende stuk van je tuin of de ren aantrekkelijk voor je kat. Zorg voor voldoende uitdaging en prikkels. Bekijk onze tips!

Giftige planten

Ondanks dat katten geen planteneters zijn, willen ze vaak wel een hapje proeven van dat frisse groen in de tuin. Vooral jonge katten of katten die zich vervelen, kauwen op tuinplanten. Let bij het maken van een veilige tuin voor katten dus op dat je geen tuinplanten kiest die giftig zijn voor katten. Kijk op LICG voor een lijst met giftige tuin- en kamerplanten.

Binnenkat

Wil je je kat toch voor alle zekerheid binnen houden, zorg dan in huis voor voldoende uitdaging en beweging.

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Biologische landbouw kan miljarden besparen

Nieuwe studie toont aan dat biologische landbouw miljarden aan milieukosten kan besparen

Help, mijn hond eet poep!

Het is een veelvoorkomend probleem onder hondeneigenaren: je trouwe viervoeter die poep of ontlasting eet.

Is mijn kat zwanger?

In deze blog lichten we een aantal van deze kenmerken uit en geven we antwoord op de vraag: hoe lang is een kat zwanger?