• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Goede huisvesting voor je hond

Wanneer je een hond aan je gezin wilt toevoegen, zal hij binnen het gezin en in huis zijn eigen plekje krijgen. Denk van tevoren goed na over de huisregels en de plek en ruimte die je de hond in huis wilt geven. Op die manier zorg je voor een goede huisvesting voor je hond.

Je huis hondvriendelijk maken

Voor je je nieuwe gezinslid kunt verwelkomen, moet je je huis voorbereiden op zijn komst. Je wilt er immers voor zorgen dat het huis en de tuin of het balkon een fijne en veilige omgeving vormen voor je hond.

Je kunt je huis veiliger maken voor je hond door spulletjes waar hij niet aan mag komen hoog of achter gesloten deuren op te ruimen. Plaats een traphekje als je niet wilt dat je hond naar boven gaat en zorg ervoor dat kabels weggewerkt zijn in gootjes.

Spulletjes om aan te schaffen

Voldoende speelgoed – Vooral bijtspeeltjes zijn erg belangrijk voor een pup. Geef geen oude schoenen, want een puppy ziet het verschil niet tussen oud en nieuw en zal de volgende keer je nieuwe schoenen graag als speeltje kiezen.

Bench of mand – Een bench, mand of zacht kleed is een fijne, eigen plek voor je hond.

Voer- en waterbak – Schaf een voer- en waterbak aan en geef deze een vaste plek in huis.

Ook de tuin moet je voorbereiden op de komst van een hond. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je hond niet uit de tuin kan ontsnappen en haal giftige planten weg, zodat hij er niet van kan eten.

goede huisvestiging voor je hond

Bench of mand: een eigen plek voor je hond

Het is voor je hond heel belangrijk om een eigen plek te hebben waar hij kan uitrusten en hij zich veilig voelt. Schaf daarom een mand of bench voor je hond aan. Hier kan hij zijn speeltjes mee naar toe slepen, slapen of zich gewoon even terugtrekken als hij behoefte heeft aan rust.

Omdat de mand of bench een veilige en fijne plek moet zijn, moet je de hond niet straffen door hem hier naartoe te sturen. Beloon je puppy telkens wanneer hij uit zichzelf zijn plek opzoekt. Dan zal hij zijn plekje extra gaan waarderen.

Duidelijke huisregels

Voor zowel je hond als jijzelf zijn duidelijke huisregels heel fijn. Zorg dat er binnen het gezin één lijn getrokken wordt, zodat je hond weet waar hij aan toe is. Doe je dat niet, dan kan hij onzeker worden, wat tot onrust en ongehoorzaamheid leidt.

Bedenk goed waar de hond in huis mag komen. Mag hij bijvoorbeeld wel of niet op de bank of op het bed? Spreek dit van tevoren met elkaar af, zodat je de hond kunt leren waar hij zich vrij in huis kan bewegen en waar hij niet mag komen. Je kunt je jonge of volwassen hond dit aanleren door hem, telkens wanneer hij op een plek komt waar hij niet mag komen, weg te leiden en hem naar een plek te brengen waar hij wel welkom is. Daar beloon je hem vervolgens. Straf je hond nooit als hij in een vertrek is waar je hem niet wilt hebben: een kort ‘nee!’ is voldoende. Breng hem vervolgens naar zijn eigen plekje en beloon hem daar meteen.

goed plek voor je hond

Je hond alleen laten

Je kunt niet altijd bij je hond zijn en in de meeste gevallen is het dan ook geen probleem om hem een paar uurtjes alleen te laten. Bouw dit heel rustig op – van enkele momenten tot een paar minuten, tot een uur, etc. – zodat hij begrijpt dat je écht wel weer terugkomt. Door het langzaam op te bouwen voorkom je dat je hond onzeker wordt of dingen kapot maakt tijdens je afwezigheid.

Biologisch hondenvoer paté met kip en kalkoen

€ 22,80
Biologische kippennekken voor honden

€ 7,25

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Goed nieuws! Prijsverlagingen.

Vanaf september hebben we goed nieuws! We gaan namelijk de prijzen verlagen van veel van de favoriete maaltijden van onze huisdieren.

Hoe maak je een hek dat je katten veilig houdt?

In deze gids leren we je hoe je zelf een omheining kunt maken die voorkomt dat je katten ontsnappen.

Christian's avontuur in Kaapstad: Werken op afstand, beach vibes en onvergetelijke momenten

Dit is het verhaal van Christian's twee maanden durende escapade door Kaapstad, waar werk en ontspanning hand in hand gingen.