• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Je hond alleen laten: hoe lang mag dit en waar moet je op letten?

Hoewel je natuurlijk graag veel tijd met je hond doorbrengt, kun je niet altijd thuis bij hem zijn. Je hond af en toe alleen laten kan best, maar dit moet je wel op de juiste manier opbouwen. Hieronder geven we een aantal tips.

Veilig thuis

Je dient ervoor te zorgen dat je huis geheel hondvriendelijk is. Dit is natuurlijk ook van belang als je thuis bent, maar dan kun je hem nog in de gaten houden. Wanneer je van huis bent en niet op je hond kunt letten, is het des te belangrijker dat er geen gevaarlijke spullen rondslingeren, dat er geen giftige planten staan en dat je hond niet op plekken kan komen waar hij niet mag komen.

Opbouwen

Wanneer je je pup een tijdje alleen wilt laten, is het belangrijk dit van tevoren rustig op te bouwen. Je moet je hond namelijk leren dat je na verloop van tijd altijd weer terugkomt. Wanneer je het alleen zijn niet opbouwt, is de kans groot dat je hond dingen gaat slopen of dat hij blijft piepen en blaffen tijdens jouw afwezigheid. Hij zal dan onrustig en ongelukkig zijn. Wanneer je het echter langzaam opbouwt, kun je je hond gerust enkele uren per dag alleen laten, zodat jij probleemloos je activiteiten buitenshuis kunt doen.

Stappenplan alleen laten

  • Stap 1: Begin na een wandeling, wanneer je hond moe is.
  • Stap 2: Zet hem op zijn eigen plek.
  • Stap 3: Geef hem iets lekkers en ga weg zonder uitgebreid afscheid te nemen.
  • Stap 4: Kom terug na een paar minuten.
  • Stap 5: Open de deur als je hond even niet piept of blaft en begroet hem enthousiast, op deze manier beloon je goed gedrag. Negeer hard blaffen en janken.

Herhaal dit net zolang tot je hond op een rustige manier gewend raakt aan jouw afwezigheid en verleng na elke stap de tijd dat je weg bent met een paar minuten tot uiteindelijk een paar uur.

Tips:

Denk er bij de huisvesting van je hond aan dat hij een eigen plek moet hebben, waar hij kan rusten en zich veilig voelt, ook wanneer je er niet bent.

Train voor je de hond alleen laat goed wat gewenst gedrag is en wat niet, zodat hij weet hoe hij zich moet gedragen wanneer je weg bent. Vooral blaffen is iets waar je aandacht aan moet besteden, omdat dit door de omgeving als zeer storend kan worden ervaren. Bovendien wil je natuurlijk het liefst dat je hond op zijn gemak is wanneer je van huis bent.

Biologisch Puppy hondenvoer

€ 22,35
Biologisch hondenvoer paté in 3 smaken

€ 11,50
Biologisch hondenvoer paté met kip

€ 22,80

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Goed nieuws! Prijsverlagingen.

Vanaf september hebben we goed nieuws! We gaan namelijk de prijzen verlagen van veel van de favoriete maaltijden van onze huisdieren.

Hoe maak je een hek dat je katten veilig houdt?

In deze gids leren we je hoe je zelf een omheining kunt maken die voorkomt dat je katten ontsnappen.

Christian's avontuur in Kaapstad: Werken op afstand, beach vibes en onvergetelijke momenten

Dit is het verhaal van Christian's twee maanden durende escapade door Kaapstad, waar werk en ontspanning hand in hand gingen.