• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Hoe verzorg ik mijn kat? Tips voor nieuwe katteneigenaren

Het zorgen voor een kitten/kat is een grote verantwoordelijkheid die niet onderschat moet worden. Voor een dier zorgen betekent niet alleen maar een dier voeren en een slaapplaats geven. Het betekent je huisdier een thuis geven, aandacht schenken en gezond eten geven. Een verwaarloosde kat zal je interieur verpesten en een zieke kat kost veel dierenarts-geld. Wij geven tips aan alle nieuwe katteneigenaren.

Zorg voor de juiste vaccinaties

Een kat heeft inentingen nodig, zeker als kitten. Is het tijd voor een herhalings-spuit, dan kun je d.m.v. een simpel bloedonderzoek laten bepalen of dit wel nodig is. Dit onderzoek, een titerbepaling, is een test waarmee kan worden aangetoond of je kat (nog) voldoende bescherming heeft tegen bepaalde ziektes. Zo voorkom je onnodig vaccineren.

Geef je kat een identiteit

Laat nooit je kat buiten zonder een halsband met identificatie. Beter nog is om je kat te chippen. Je wilt toch ook dat je viervoeter thuis kan komen, mocht hij per ongeluk de weg kwijtraken of in iemands auto in slaap vallen?

Je kat eten geven

Zorg ervoor dat je je kat van jongs af aan het juiste voer geeft, op de juiste tijden en de juiste hoeveelheid. Een kat heeft droogvoer nodig om zijn tanden schoon te houden.

Meer lezen:

Voedingsinstructies – wat mag een kitten eten en drinken?

Wormen – alles over wormen bij katten

Vlooien – alles over vlooien bij katten

Mens, dier en  natuur
Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Waar kan ik mijn hond uitlaten? Hier vind je alles wat je moet weten.

Voor als je wat inspiratie nodig hebt, hebben wij alvast alle informatie over het uitlaten van je hond voor je verzameld.

Help, mijn hond heeft een teek, wat nu? Lees hier alle tips

In Nederland kan het heel goed gebeuren dat je hond wordt gebeten door een teek.

Mijn hond is loops, wat nu?

Op deze pagina hebben we alles over loopsheid bij je hond voor je verzameld en je kunt ook tips vinden die kunnen helpen