• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Middelgrote honden, de ideale rassen

Honden zijn er in verschillende vormen en maten. Als je niet zo groot woont, kun je het beste naar middelgrote hondenrassen kijken. Hieronder vallen alle honden die een schouderhoogte tussen de 30 en 50 centimeter hebben. Hondenrassen middel zijn vaak heel sociaal en gemakkelijk in de omgang, waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor gezinnen. Op deze pagina hebben we de ideale hondenrassen middelgroot voor je op een rijtje gezet!

Kindvriendelijke middelgrote hondenrassen

Een middelgrote hond kan een goed idee zijn als je thuis kinderen hebt. In de eerste plaats omdat kinderen niet snel worden geïntimideerd door honden die niet zo groot zijn. Daarbij lopen kleine kinderen en middelgrote honden elkaar niet zo gemakkelijk in de weg.

Voor een actief huishouden is een Beagle een van de meest geschikte hondenrassen middelgroot. Beagles hebben namelijk veel beweging nodig en zijn erg gebaat bij het tempo van jonge kinderen. Laat de kinderen en de hond lekker een uurtje uitrazen in het park, dan heb jij even de tijd om iets voor jezelf te doen.

Huishoudens die het liever wat minder rustig aan doen hebben ook genoeg keuze binnen de middelgrote hondenrassen. Voor hen is de Engelse buldog een goede keuze. Dit middelgrote hondenras staat erom bekend erg lui te zijn, een volwassen hond slaapt tussen de 12 en 14 uur per dag, bij oudere honden kan dat zelfs oplopen tot 18 uur. Een groot pluspunt is natuurlijk het lieve gezicht van de Engelse buldog, je kinderen zullen meteen verliefd worden.

Tot slot kunnen gezinnen ook voor een Australische herder kiezen. Dit middelgrote ras is iets minder actief dan de Beagle, maar ook zeker minder lui dan de Engelse buldog. Ook na de puppy-fase is dit ras nog erg speels, wat ideaal is voor een gezin met kinderen. Daarbij is dit een van de hondenrassen middel die erg nieuwsgierig zijn, waardoor ze zichzelf altijd zullen betrekken bij de gezinsactiviteiten.

Natuurlijk zijn er nog veel meer middelgrote hondenrassen die goed bij een gezin passen, maar deze drie zijn het populairst.

Hondenrassen met middel lange haren

Heb je geen bezwaar tegen het opruimen van hondenharen? Dan is het leuk om te kiezen voor een van deze middelgrote hondenrassen met lange haren. Deze rassen zien er namelijk extra schattig uit, maar vergeet niet dat hun vacht meer onderhoud nodig heeft dan de gemiddelde hond.

Het populairste middelgrote hondenras met lange haren is de Engelse cocker spaniel. Dit ras heeft een mooie glanzende vacht en lange, harige oren. Van origine is de Engelse cocker spaniel een jachthond, maar hij is ook zeker geschikt voor in huis. Houd er rekening mee dat deze hond graag en lang naar buiten gaat.

Schnauzers staan erom bekend dat ze een harige kop hebben, terwijl de rest van hun lichaam vaak kort haar heeft. Met dit middelgrote hondenras moet om de paar weken naar de trimsalon om te voorkomen dat er klitten in de vacht komen. Voor al die moeite krijg je wel een hele trouwe hond, Schnauzers staan erom bekend dat ze erg veel liefde geven aan hun baasje.

Van alle middelgrote hondenrassen is de Keeshond misschien wel het minst bekend en dat is zonde. Keeshonden zijn namelijk heel lief, slim en erg gehecht aan hun baasje. Het grootste voordeel aan dit langharige ras is dat ze relatief weinig verzorging nodig hebben. Een wekelijkse borstelbeurt is over het algemeen voldoende om de vacht mooi en gezond te houden, een bezoek aan de hondentrimmer is niet noodzakelijk. Van alle hondenrassen middel met lang haar is de Keeshond het meest geschikt voor ouderen die een hond met veel onderhoud niet meer aan kunnen.

Welk van de hondenrassen middelgroot past het beste bij mij?

Als je op zoek bent naar een hond van middelgroot formaat zijn er een aantal eigenschappen waar je rekening mee moet houden. In de eerste plaats moet je er goed op letten hoe actief een hond is. Als je geen tijd hebt om elke dag een uur met je hond te bewegen, kun je beter voor een wat rustiger ras kiezen. Zo voorkom je dat je hond rusteloos en ongelukkig wordt.

Daarbij moet je goed nadenken over de samenstelling van je huishouden. Sommige middelgrote hondenrassen zijn niet zo dol op vreemden en dat kan heel lastig zijn als je graag vrienden en familie over de vloer hebt. Kies voor een levendig huishouden ook altijd een sociale hond uit.

Wat eten hondenrassen middel?

Een van de bijkomende voordelen van hondenrassen middel is dat ze minder eten dan grotere honden. Bij Yarrah weten we hoeveel voeding honden van verschillende grootte nodig hebben, daarom hebben we in ons assortiment speciaal voer en snacks voor kleinere honden en voor grotere honden. Met middelgrote hondenrassen hoef je daar niet op te letten, zij kunnen alles uit ons assortiment eten zonder tekort te komen of te veel binnen te krijgen!

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Goed nieuws! Prijsverlagingen.

Vanaf september hebben we goed nieuws! We gaan namelijk de prijzen verlagen van veel van de favoriete maaltijden van onze huisdieren.

Hoe maak je een hek dat je katten veilig houdt?

In deze gids leren we je hoe je zelf een omheining kunt maken die voorkomt dat je katten ontsnappen.

Christian's avontuur in Kaapstad: Werken op afstand, beach vibes en onvergetelijke momenten

Dit is het verhaal van Christian's twee maanden durende escapade door Kaapstad, waar werk en ontspanning hand in hand gingen.