• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Waarom Yarrah gebruik maakt van reststromen voor diervoeding

Reststromen zijn geen afval als je het Yarrah vraagt. Sommige (delen van) producten die in de voedingsmiddelenindustrie niet gebruikt worden, zijn uitstekend te gebruiken in diervoeding. Dat is dan ook waarom Yarrah in haar voer gebruik maakt van deze reststromen. We vertellen je hoe het zit.

Yarrah en duurzaamheid

Voor Yarrah is duurzaamheid van groot belang. We dragen zorg voor dieren, onszelf, maar ook voor de wereld om ons heen. Yarrah doet er veel aan om het diervoer en de productie hiervan zo duurzaam mogelijk te maken. Het is dan ook de reden dat Yarrah gebruik maakt van reststromen voor het voer.

Wat zijn reststromen?

Reststromen zijn producten of delen hiervan die bij de voedingsmiddelenindustrie voor mensen niet gebruikt worden. Ze zijn overbodig of worden als afval beschouwd. Toch wil dat niet zeggen dat dit ook zo is. Het vlees dat voor Yarrah diervoer gebruikt wordt, is dan ook afkomstig uit reststromen, is van hoge kwaliteit en bevat belangrijke voedingsstoffen. Behalve van de reststromen van vlees, wordt ook gebruik gemaakt van de overblijfselen van andere producten, zoals van baobab.

Reststromen bij vlees

Yarrah maakt voor het voer gebruik van bijproductvlees. Dit klinkt misschien wat gek, maar eigenlijk zijn dat de goede delen vlees die overblijven nadat onze biefstuk, runderreepjes, kipfilets en dergelijken zijn weggesneden. Er blijft dan vlees over, dat niet voor menselijke consumptie wordt gebruikt, maar prima in dierenvoeding verwerkt kan worden.

Dat een dier op een duurzame manier ingezet kan worden, laat het voorbeeld van de biomeerwaarde kip zien. De biomeerwaarde kip is een biologische legkip. Deze kip wordt eerst gehouden om eieren te leggen en als uiteindelijk het meer voer kost dan zij aan eieren oplevert (na ongeveer 14 maanden), wordt ze geslacht. Deze kip heeft een beter leven gehad, ruimte gehad om te scharrelen en uitsluitend biologisch voer gekregen. Aan het eind van haar leven krijgt de boer een eerlijke prijs voor zijn legkip en kan het kippenvlees gebruikt worden voor bijvoorbeeld ons biologische diervoer. Vroeger ging het alleen om het ei en was de kip zelf een afvalproduct. Nu wordt de gehele biomeerwaardekip gebruikt en gaat er niks meer verloren.

Lees meer in het artikel: Vlees in diervoer, welk vlees wordt er gebruikt?

Reststromen bij andere producten

Naast reststromen bij vlees maakt Yarrah ook gebruik van andere ‘resten’. Een voorbeeld hiervan is de baobab. In de brokken Hond AdultKat Sterilised en Vega wordt gebruik gemaakt van de ‘organic baobab oil seed press cake’. Dit is de koek die overblijft nadat de olie uit de baobab zaden is geperst. Deze olie wordt gebruikt voor onder andere cosmetica, maar de koek die overblijft is erg nuttig. Deze is namelijk rijk aan vitaminen, vezels en antioxidanten en kan dus goed verwerkt worden in de brokken.

Wat doet Yarrah nog meer aan duurzaamheid?

Zoals gezegd is duurzaamheid voor Yarrah erg belangrijk. Want ook het houden van een huisdier kun je zo duurzaam mogelijk doen. In het artikel “Hoe duurzaam leeft mijn huisdier en wat kan ik hieraan bijdragen?” geven we je meer tips over het duurzaam houden van een huisdier. Daarnaast is al het voer van Yarrah biologisch. In het artikel “Waarom zou ik mijn dier biologisch voer geven?” leggen we je uit waarom biologisch voer goed is voor je dier én de wereld om ons heen. Ook is Yarrah voortdurend bezig om te kijken hoe producten nog duurzamer gemaakt kunnen worden. Dat geldt voor het voer en de snacks zelf, maar ook voor de verpakkingen. We vertellen je er graag meer over in het artikel “Duurzame diervoerverpakkingen, hoe zit het?

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Kleine honden, ideale rassen

Op deze pagina vind je de ideale kleine hondenrassen.

Alles over katten

Op deze pagina hebben we alles over katten voor je op een rijtje gezet!

Puberteit bij een hond, lees hier alle tips

Natuurlijk wil jij als baasje weten waar je tijdens de pubertijd van je hond op kunt rekenen.