• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Vlees in diervoer, welk vlees wordt er gebruikt?

Rund, kip of kalkoen, je hond of kat is er waarschijnlijk dol op. In de meeste dierenvoeding zit vlees of vis. Het bevat namelijk belangrijke voedingswaarden die goed zijn voor honden en katten. Maar welk vlees zit er eigenlijk in? Waar komt het vandaan? Wij vertellen je meer over het vlees dat in het voer van Yarrah gebruikt wordt.

Welk vlees zit er in dierenvoeding?

In voer voor honden en katten zit vlees (uitgezonderd vegetarisch voer). Het bevat belangrijke voedingsstoffen die je dier nodig heeft. Meestal vind je rund, kip en kalkoen terug in dierenvoeding. Ook in het voer van Yarrah vind je vlees van deze dieren terug. Yarrah kiest ervoor om geen vlees te verwerken dat bedoeld is voor menselijke consumptie. Het doden van dieren om andere dieren te voeren, wordt daarmee voorkomen. Het vlees dat overblijft wordt ook wel bijproductvlees genoemd.

Waarom bijproductvlees?

Bijproductvlees is vlees dat overblijft nadat de ‘mooie’ delen zijn verwijderd. Wij mensen eten de karbonaadjes, biefstukken en kipfilets, maar wanneer dat vlees is weggesneden blijft er nog genoeg over. Dit gebruikt Yarrah voor het honden- en kattenvoer. Hiermee wordt voorkomen dat dieren geslacht worden voor diervoeding en worden de delen die overblijven optimaal benut. Vlees dat Yarrah gebruikt is daarmee op een duurzame manier verkregen.

Is dit vlees in diervoer goed voor mijn dier?

Bijproductvlees is net zo goed voor jouw dier als andere stukken vlees. Het is namelijk niet zo dat dit vlees van mindere kwaliteit is. Er zijn wettelijke eisen die aan vlees voor diervoeding gesteld worden, waarmee wordt gezorgd dat het van goede kwaliteit is. Yarrah kiest bovendien voor biologisch vlees en analyseert en controleert de grondstoffen zelf, zodat ook daadwerkelijk een hoge kwaliteit van het voer kan worden gegarandeerd. Het droogvoer en natvoer van Yarrah is perfect uitgebalanceerd en compleet, waardoor jouw dier precies de voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft. Bijvoeren van vlees of andere voedingsmiddelen is dan ook niet nodig.

Keurmerken bij diervoer

Duurzaamheid en diervriendelijkheid zijn kernwaarden voor Yarrah. Alle producten van Yarrah dragen daarom het biologische keurmerk. In het artikel ‘Wat betekent biologisch en wat is biologisch voer?’ vertellen we je hier meer over. Daarnaast kiest Yarrah voor vlees met een Beter Leven keurmerk en voor vis met een MSC-keurmerk.

Meer weten over keurmerken bij diervoeding? Lees dan de blog ‘Keurmerken bij diervoer’ voor meer informatie.

Goed voor mens én dier

Met duurzaamheid als kernwaarde kijkt Yarrah hoe zij kan bijdragen aan een betere wereld. Biologisch voer is goed voor jouw eigen dier, voor de wereld om ons heen, maar ook voor andere dieren. Naast de eerder genoemde keurmerken die op de verpakking te zien zijn, dragen de producten van Yarrah ook een Dierproefvrij keurmerk. Het voer wordt niet onder dwang getest op dieren in kleine en volle kennels. Wil je meer weten over dierproefvrije voeding? Lees dan het artikel ‘Dierproefvrij diervoer’.

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Biologische landbouw kan miljarden besparen

Nieuwe studie toont aan dat biologische landbouw miljarden aan milieukosten kan besparen

Help, mijn hond eet poep!

Het is een veelvoorkomend probleem onder hondeneigenaren: je trouwe viervoeter die poep of ontlasting eet.

Is mijn kat zwanger?

In deze blog lichten we een aantal van deze kenmerken uit en geven we antwoord op de vraag: hoe lang is een kat zwanger?