• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Kattenbakvulling, biologisch en duurzaam

De kattenbakvulling van Yarrah is volledig gemaakt van klei en dat is niet alleen biologisch, maar ook duurzaam. Klei is super absorberend, waardoor er klonten ontstaan die je gemakkelijk uit de kattenbak kunt scheppen. Ondanks dat er geen chemicaliën, reinigingsmiddelen of parfums zijn toegevoegd, ruikt het kattengrit van Yarrah niet. Onze klanten beoordelen het kattengrit met vijf sterren en na het lezen van dit artikel zal je weten waarom.

Hoe gebruik je het kattengrit van Yarrah?

De kattenbakvulling van Yarrah is verkrijgbaar in zakken van 7 kg en het wordt geschat dat de gemiddelde katteneigenaar tussen de 50 en 75 kilogram kattengrit per jaar gebruikt. Per jaar heb je dus minstens 7 en maximaal 11 zakken nodig. Hoeveel je werkelijk verbruikt hangt natuurlijk af van de grootte van je kattenbak, hoe vaak de bak verschoond moet worden en hoeveel katten je hebt.

Je vult de kattenbak altijd met een laagje kattengrit van drie tot vijf centimeter. Op die manier zorg je ervoor dat je kat in staat zal zijn om de ontlasting volledig te begraven. Katten houden van een schone bak, dus zodra de kattenbakvulling vies is, moet je de ontlasting er meteen uit scheppen. Zo kan je voorkomen dat je kat de kattenbak te vies vindt en zijn behoeftes ergens anders gaat doen.

Waar moet je kattenbakvulling weggooien?

Kattengrit moet altijd worden weggegooid bij het restafval, ongeacht van welk materiaal het is gemaakt. Als er op de verpakking van het X staat aangeven dat het honderd procent composteerbaar is, kun je het ook mengen met de grond van je tuin. Houd er daarbij wel rekening mee dat je de kattenpoep er eerst goed uit haalt, want dit zal niet bijdragen aan de vruchtbaarheid van de grond. Zodra je tuin te vol is, mag je de kattenbak vulling van Yarrah altijd in de GTF-bak weggooien.