• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Een duurzame vakantie mét je huisdier

We letten steeds meer op de wereld om ons heen. Ook bij de keuze voor een vakantie kijken we steeds vaker naar duurzame mogelijkheden. Hieronder enkele geeft tips voor een duurzame vakantie met je huisdier.

Duurzame vakantie

Duurzaamheid is in trek en dat is maar goed ook, want met elkaar kunnen we de wereld een stukje beter maken. Ook met een huisdier kun je ernaar streven hem zo duurzaam mogelijk te verzorgen. Eerder gaven je bijvoorbeeld al tips voor duurzame alternatieven voor kattenbakvulling en keken we naar de keurmerken van diervoer en duurzame opties voor diervoeding. Wanneer je op vakantie gaat, kun je ook rekening houden met de duurzaamheid van je reis. Zo kun je bijvoorbeeld nadenken over welk vervoersmiddel je gebruikt, maar ook over de bestemming zelf. Kies je voor binnenland of voor buitenland?

Duurzame bestemmingen

Het begint met de bestemming. Het meest duurzaam is het om in eigen land of dicht bij huis op vakantie te gaan. Denk hierbij aan België of Duitsland, de Waddeneilanden of een andere bestemming. Het motto van een duurzame vakantie: less is more! Zo is een kampeervakantie vaak veel minder belastend voor het milieu dan een luxe resort. Over het algemeen geldt, hoe luxer de accommodatie, hoe minder milieuvriendelijk. Op veel campings zijn dieren welkom. Een mooie natuurcamping met volop ruimte is natuurlijk ook een prachtige plek voor je hond.

Let op: Niet iedere accommodatie of bestemming verwelkomt huisdieren. Ook kunnen er regels gelden. Kijk daarom altijd goed wat de regels van je bestemming zijn en houd je hier aan. Kun je op de website geen informatie vinden? Neem dan even contact op met de bestemming. Zo voorkom je dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Green Key-Label

Wie op zoek is naar een duurzame bestemming, kan letten op het Green Key-label. Dit internationale keurmerk stelt eisen met betrekking tot milieu en natuur. Accommodaties met dit label zetten een stapje extra wat betreft duurzaamheid.

Duurzaam op reis

Ook de manier waarop je reist is van groot belang. Een fietsvakantie is heel duurzaam, maar niet altijd even geschikt als je huisdier ook meereist. Je kunt ook denken aan de trein of aan de elektrische auto. Elektrische en hybride auto’s worden steeds populairder. Sommigen hebben zelfs speciale accessoires die het reizen met een hond makkelijker maken. Je leest er meer over in het artikel ‘Je hond mee in de elektrische auto, welke modellen zijn geschikt’. Het artikel geeft meer tips over het reizen met de auto, zoals de aanschaf van een loopplank, waarmee je hond gemakkelijk in én uit de auto kan.

Lees ook: ‘Je huisdier en vakantie, gaat je dier mee?’ In dit complete artikel vind je veel nuttige tips en informatie voor het plannen van een reis met je dier!

Duurzame activiteiten op vakantie

Op vakantie is genoeg te beleven. De ene activiteit is echter wat duurzamer dan de andere. Enkele voorbeelden van duurzame activiteiten die je kunt ondernemen zijn:

  • Wandelen en/of hiken
  • Fietsen
  • Zwemmen in open water

Dit zijn activiteiten waar je hond ook heel blij van wordt! Wist je dat veel honden op een zomerse dag maar wat graag verkoeling zoeken in het water? Neem een lekkere zelfgemaakte lunch en wat te drinken mee en aan de rand van een meertje kun je je zo uren vermaken met elkaar. Enkele voorbeelden van minder duurzame activiteiten zijn:

  • Activiteiten met gemotoriseerde voertuigen, zoals quads, scooters, etc.
  • Jetskiën
  • Golfen

Tip: benieuwd wat de milieu-impact van jouw vakantie is? Milieu Centraal ontwikkelde een leuke tool waarmee je inzicht krijgt in de ‘voetafdruk’ van jouw vakantie. Naast inzicht krijg je ook nog eens handige tips waarmee je je reis kunt verduurzamen. Doe de test om te zien wat de klimaatimpact is van jouw vakantie.

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Goed nieuws! Prijsverlagingen.

Vanaf september hebben we goed nieuws! We gaan namelijk de prijzen verlagen van veel van de favoriete maaltijden van onze huisdieren.

Hoe maak je een hek dat je katten veilig houdt?

In deze gids leren we je hoe je zelf een omheining kunt maken die voorkomt dat je katten ontsnappen.

Christian's avontuur in Kaapstad: Werken op afstand, beach vibes en onvergetelijke momenten

Dit is het verhaal van Christian's twee maanden durende escapade door Kaapstad, waar werk en ontspanning hand in hand gingen.