• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Gezonde snacks voor honden

Een beloning of zomaar eens een extraatje naast het gewone voer; jij wilt je hond misschien wel eens een lekker tussendoortje geven. Tegelijkertijd wil je niet dat hij onnodig risico loopt op overgewicht. Dit zijn onze tips voor lekkere én gezonde snacks voor honden.

Mag ik mijn hond snacks geven?

Je geeft je hond natuurlijk zijn dagelijkse portie voer. Door gebruik te maken van een voercalculator kan je precies uitrekenen hoeveel je mag geven. Dit is belangrijk, omdat je wilt voorkomen dat je hond teveel eet en daardoor overgewicht ontwikkelt en moet afvallen. Nu mag je, naast het vaste voer, best nog wel wat snacks geven, als extraatje of als beloning. Let er op dat wanneer je veel traint met je hond en een snackje als beloning gebruikt, deze snack niet te groot en te calorierijk is. Je hond zal er waarschijnlijk wel meerdere krijgen. Wanneer je tussendoor eens een extraatje geeft, kan dit bijvoorbeeld wel een wat grotere snack zijn.

Waar let ik op bij het geven van snacks?

Wanneer je je hond snacks geeft, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Enkele daarvan zijn, zoals hierboven genoemd, de aanleiding en de frequentie. Snacks die je als beloning geeft tijdens het trainen, zijn daarom kleiner dan een extraatje. Daarnaast is ook de leeftijd van je hond van belang. Zo zijn er snacks die geschikt zijn voor alle leeftijden, maar zijn er ook snacks die bijvoorbeeld niet geschikt zijn voor pups of oude honden met een verminderde nierfunctie. Houd ook rekening met hoe actief jouw hond is. Beweegt je hond veel, dan kan hij misschien wel een extra snack gebruiken. Ten slotte telt de grootte van je hond ook mee. Grotere honden eten meer dan kleine honden; kies daarom voor je kleine hond voor een kleinere snack, of breek de snack in stukjes.

hond met vegetarische koekjes van Yarrah

Voorbeelden van gezonde snacks voor honden

Yarrah biedt een aantal verschillende gezonde snacks voor honden aan. De snacks zijn volledig biologisch en dus vrij van kunstmatige toevoegingen. Alle hondensnacks op een rijtje:

Biologische mini-snack – deze graanvrije snack bestaat voor maar liefst 97% uit vlees. Hij is geschikt voor honden van alle leeftijden. Omdat dit een kleine snack is, is het een uitstekende beloning om mee te trainen.
Biologische kauwstaafjes – de kauwstaafjes zijn eveneens geschikt voor honden van alle leeftijden. Je kunt ze als grote snack in zijn geheel geven, maar je kunt er ook voor kiezen de kauwstaafjes in stukjes te breken.
Biologische vega hondenkoekjes – Yarrah biedt de vega hondenkoekjes aan in twee varianten: eentje voor grotere honden en een voor kleinere honden. Deze koekjes zijn een ideale snack voor honden die gevoelig zijn voor dierlijke eiwitten of voor baasjes die hun hond geen of minder vlees willen voeren.
Biologische kippennekken – deze hondensnack bestaat voor 100% uit biologische kippennekken. De snack is niet alleen smakelijk, maar ook nog eens goed voor de tanden. Hij heeft een schurende werking waarmee het tandplak kan helpen verwijderen. De snack is geschikt voor honden van alle leeftijden.

Leuk weetje: De kauwstaafjes zijn gedroogd met de hitte van de generatoren die in de fabriek gebruikt worden bij de productie van andere producten. Een milieubewuste snack dus!

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Goed nieuws! Prijsverlagingen.

Vanaf september hebben we goed nieuws! We gaan namelijk de prijzen verlagen van veel van de favoriete maaltijden van onze huisdieren.

Hoe maak je een hek dat je katten veilig houdt?

In deze gids leren we je hoe je zelf een omheining kunt maken die voorkomt dat je katten ontsnappen.

Christian's avontuur in Kaapstad: Werken op afstand, beach vibes en onvergetelijke momenten

Dit is het verhaal van Christian's twee maanden durende escapade door Kaapstad, waar werk en ontspanning hand in hand gingen.