• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Tips voor afvallen en overgewicht bij honden

Naar schatting is bijna een derde van de Nederlandse huisdieren te zwaar. Ook jouw hond zou aan overgewicht kunnen lijden. Hiervoor zijn verschillende oorzaken. Dit is wat je kunt doen om overgewicht bij honden te verminderen.

Oorzaken overgewicht bij honden

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor overgewicht bij je hond. Het kan een simpele oorzaak hebben, zoals de medicatie die je dier krijgt, maar ook een gezondheidsprobleem als een trage schildklier kan de reden zijn van overgewicht. Daarnaast komt overgewicht vaak door te weinig beweging en te veel voer. Misschien bedelt jouw hond vaak om extraatjes en kun je zijn smekende blik niet weerstaan. Of is jouw hond al wat ouder? In dat geval verbruikt hij minder energie en heeft hij minder nodig. Zo hebben ook honden die gecastreerd zijn minder voeding nodig. Bovendien zijn bepaalde rassen gevoeliger voor overgewicht. Voorbeelden hiervan zijn Labradors en Golden Retrievers. Zeker bij deze rassen is het van belang dat je goed op hun gewicht let. Of je hond een gezond gewicht heeft, kun je onder andere aflezen aan zijn figuur.

Wil je hulp bij het berekenen van de juiste hoeveelheid voeding voor jouw hond? Maak dan gebruik van onze voercalculator.

3 tips bij het afvallen

Wanneer jouw hond last heeft van overgewicht, kan dit erg ongezond voor hem zijn. Het levert gezondheidsrisico’s op, zoals gewrichtsproblemen.

Zorg dat je de juiste hoeveelheid voer geeft

Het is heel simpel, maar vaak is het geven van teveel voer de voornaamste reden voor overgewicht. Maak gebruik van de voercalculator om te zien of je niet teveel geeft en beperk het aantal snacks dat je je hond geeft. Kies het liefst voor verantwoorde snacks.

Geef het juiste voer

Niet alleen de juiste hoeveelheid voer is belangrijk. Het is ook belangrijk dat je het juiste voer geeft dat bij jouw hond past. Yarrah biedt verschillende soorten hondenvoer aan. Zo is er voer voor puppy’s, volwassen honden en senioren. Ook is er voer voor kleine hondenrassen en voor honden met specifieke behoeften of allergieën.

genoeg beweging voor een hond met overgewicht

Zorg voor voldoende beweging

Om je hond te helpen afvallen is beweging onmisbaar. Hoeveel beweging jouw hond precies nodig heeft, hangt o.a. af van het ras. Het advies luidt om in ieder geval dagelijks meerdere wandelingen te maken waarvan één minimaal langer dan een halfuur. Je kunt kiezen voor een wandeling, maar je kunt ook gaan sporten met je hond. Vanaf een leeftijd van 9 maanden kun je met jouw hond sporten. Denk bijvoorbeeld aan fietsen of speciale hondensporten zoals canicross of behendigheidstraining.

Lees meer over hoeveel beweging jouw hond nodig heeft.

Biologisch hondenvoer paté in 3 smaken

€ 11,50
Biologisch hondenvoer chunks met kip en groenten

€ 22,80
Biologische kippennekken voor honden

€ 7,25

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Wereld Aarde Dag: 3 vragen aan Yarrah

Op 22 april, vieren we Wereld Aarde Dag. Een dag die in het teken staat van duurzaamheid en milieubescherming.

Kat plast in huis: tips om dit probleem te voorkomen

Een van de grootste uitdagingen bij het hebben van een kat is het probleem van het plassen in huis.

Biologische landbouw kan miljarden besparen

Nieuwe studie toont aan dat biologische landbouw miljarden aan milieukosten kan besparen