• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Vegetarisch hondenvoer: wat als je hond een vleesallergie heeft?

Veel hondenvoer bevat vlees, maar wat als je erachter komt dat je hond moeite heeft met dierlijke eiwitten? Of als je je hond om een andere reden liever geen vlees voert? Dan kan vegetarisch hondenvoer een uitkomst bieden. Wij geven tips.

Vleesallergie bij honden

Het kan voorkomen dat een hond allergisch is voor bijvoorbeeld kip, lam of rund. Honden kunnen een allergie ontwikkelen voor de dierlijke eiwitten in het vlees. Het kan zijn dat je hond hierdoor voor alle soorten vlees allergisch is, maar dit hoeft niet. Een vleesallergie bij honden kun je herkennen aan:

  • Diarree of braken na het eten van hondenvoer met vlees of dierlijke eiwitten.
  • Jeuk en/of ontstekingen; vaak hebben deze honden last van jeuk rond hun oren en in de nek.

Wanneer je vermoedt dat jouw hond last heeft van een dierlijke eiwitallergie of -intolerantie, kun je hierachter komen door een eliminatiedieet toe te passen. Dit is een dieet waarbij alle mogelijke stoffen waar je hond allergisch voor kunnen zijn, één voor één worden weggelaten. Je kunt hiervoor advies inwinnen bij je dierenarts. Een overgevoeligheid voor rundvlees is de meest voorkomende voedselallergie bij honden. Je zou er dan voor kunnen kiezen om alleen voeding op basis van bijvoorbeeld kip te geven. Maar het is ook mogelijk dat je dier voor álle dierlijke eiwitten allergisch is. Zo’n vleesallergie is vooral heel vervelend voor je hond en het is daarom van groot belang om over te stappen op hondenvoer dat geen dierlijke eiwitten bevat. Je kunt hiervoor denken aan hondenvoer op basis van vis of aan vegetarisch hondenvoer.

Vegetarisch hondenvoer

Vegetarisch hondenvoer bevat geen dierlijke eiwitten of andere bestanddelen van dierlijke afkomst, zoals in het geval van Yarrah Vega. Yarrah biedt al sinds 1995 verschillende opties aan voor vegetarisch en veganistisch hondenvoer. Dit voer is zorgvuldig ontwikkeld en bevat alles wat je hond nodig heeft voor een gezond dieet. Het voer is verkrijgbaar als natvoer en droogvoer en heeft soja als belangrijkste eiwitbron. Honden kunnen deze vorm van eiwitten prima opnemen en omzetten in energie.

Al het voer van Yarrah is biologisch. We vertellen je er graag meer over, dus lees ook een over ‘de betekenis van biologisch’ en de ‘voordelen van biologisch voer voor jouw dier.

Vegetarisch dieet bij honden

Soms hebben mensen hun eigen redenen om hun hond liever geen vlees te geven. De discussie over een vegetarisch of veganistisch dieet voor honden, wegens niet-medische redenen, loopt al jaren. Er zijn voors en tegens. Yarrah biedt haar vegetarische hondenvoeding in de eerste plaats aan voor honden die moeite hebben met dierlijke eiwitten. Maar dit voer kan ook een uitkomst bieden voor wie zijn hond liever geen voer met vlees geeft of vlees wilt afwisselen met een vleesloze maaltijd (flexitariër). Het is aan te raden om voor een compleet product als Yarrah Vega te kiezen, omdat dit zorgvuldig is samengesteld en alle bestanddelen bevat die je hond nodig heeft. Het is heel lastig om zelf maaltijden samen te stellen die aan deze eis voldoen.

Kun je katten ook overzetten op een vleesloze maaltijd? Lees er meer over in het artikel waarom katten vlees nodig hebben.

Biologisch hondenvoer chunks vega

€ 22,80
Biologisch hondenvoer chunks vega

€ 1,83 € 3,65
Biologische vegan hondenkoekjes voor grotere honden

€ 6,95
Biologische vegan hondenkoekjes voor kleinere honden

€ 4,25

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Goed nieuws! Prijsverlagingen.

Vanaf september hebben we goed nieuws! We gaan namelijk de prijzen verlagen van veel van de favoriete maaltijden van onze huisdieren.

Hoe maak je een hek dat je katten veilig houdt?

In deze gids leren we je hoe je zelf een omheining kunt maken die voorkomt dat je katten ontsnappen.

Christian's avontuur in Kaapstad: Werken op afstand, beach vibes en onvergetelijke momenten

Dit is het verhaal van Christian's twee maanden durende escapade door Kaapstad, waar werk en ontspanning hand in hand gingen.