• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Bengaalse kat

De Bengaalse kat is een prachtige, actieve en speelse kat met een uniek uiterlijk. Een glanzende, gladde vacht in een (meestal) heldere gouden kleur met zwarte ‘rosettes. De groene ogen zijn groot en helder. Ze staan hoog op de poten en hebben grote voeten met een stevige staart. Het zijn springers en sprinters bij uitstek en houden van hoogte en ruimte. Door hun unieke uiterlijk en sociale karakter, zijn ze een populaire keuze onder katteneigenaren. Goede verzorging en voeding is uiteraard belangrijk om ervoor te zorgen dat ze gezonde en gelukkige volwassen dieren worden en blijven.

Karakter van Bengaalse kat

De Bengaalse kat is zeer sociaal en houdt ervan om met hun eigenaars te communiceren en te spelen. Dit maakt ze perfect voor mensen die op zoek zijn naar een actieve en uitdagende huisgenoot. Het zijn zeer intelligente, nieuwsgierige dieren. Zij houden ervan om nieuwe dingen te ontdekken en uit te proberen. Dit betekent echter ook dat ze soms in de problemen kunnen raken; hun eigenaren moeten oplettend zijn.

Verzorging en voeding Bengaalse kat

De verzorging van de Bengaalse kat is eenvoudig, maar voor een gezonde en gelukkige kat is het belangrijk om een paar dingen in gedachten te houden. De vacht van de Bengaalse kat moet regelmatig worden geborsteld en worden gewassen zodat ze er glanzend en gezond uitzien.

Wat betreft de voeding is het belangrijk om te investeren in hoogwaardige, evenwichtige maaltijden voor de Bengaalse kat. Ze hebben een actieve levensstijl en hebben daarom veel energie en proteïnen nodig om gezond en fit te blijven. Brokken gebaseerd op vlees of vis of blikvoer zijn prima keuzes. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid te geven, zodat ze niet te zwaar of te mager worden. Ook vocht is belangrijk en ze moeten altijd vers drinkwater ter beschikking hebben. Om hun vochtinname te bevorderen, en eventuele nierproblemen te voorkomen, is het regelmatig geven van natte voeding aan te bevelen.

Opvoeding Bengaal kitten

Bengaal kittens zijn zeer speelse en onderzoekende wezens. Het is belangrijk om vroeg te beginnen met het socialiseren en hen echt op te voeden, zo worden ze aanhankelijke, volwassen dieren. Ze moeten leren hoe met andere huisdieren en mensen om te gaan en op een gedisciplineerde manier te spelen. Ook is het belangrijk om hen te laten wennen aan een regelmatig bad en het poetsen van de tanden. Laat hen ook jong wennen aan het dragen van een halsband en het leren om op commando te komen en te blijven.

Biologisch Adult hondenvoer met kip
(2)

€ 22,35
Gewicht
Biologisch Grain-Free hondenvoer

€ 30,25
Gewicht
Biologisch hondenvoer chunks met kip
(4)

€ 3,65
Gewicht
Biologisch hondenvoer chunks met kip
(3)

€ 22,80
Gewicht
Biologisch hondenvoer chunks met kip en groenten
(2)

€ 22,80
Gewicht
Biologisch hondenvoer chunks met kip en rund
(1)

€ 22,80
Gewicht
Biologisch hondenvoer chunks met rund
(5)

€ 3,65
Gewicht
Biologisch hondenvoer chunks vega
(4)

€ 22,80
Gewicht
Biologisch hondenvoer chunks vega
(2)

€ 3,65
Gewicht
Biologisch hondenvoer paté in 3 smaken
(13)

€ 11,50
Gewicht