• Gratis verzending boven de €50
 • Vandaag besteld, morgen geleverd

Duurzame snacks voor je huisdier: waar let je op?

Wil jij je hond of kat af en toe verwennen of belonen met een lekkere snack zonder het milieu extra te belasten? Ga dan voor duurzame snacks! Deze kun je zonder aarzeling aan je huisdier geven en je hond of kat wordt er zeker heel blij van. Maar hoe weet je of je te maken hebt met duurzame snacks? Wij leggen uit waar je op moet letten.

Duurzame snacks voor honden en katten, hier let je op:

 • Zuivere ingrediënten:
  De ingrediënten zijn het belangrijkst om te bepalen of het om duurzame snacks gaat of niet. Duurzame snacks bestaan zoveel mogelijk uit zuivere ingrediënten, zonder allerlei kunstmatige en chemische toevoegingen zoals kleurstoffen, geraffineerde suikers en smaakversterkers. Deze kunstmatige toevoegingen worden vaak gemaakt in fabrieken die het milieu extra belasten. Ook zijn deze kunstmatige toevoegingen niet gezond voor het dier.
 • Biologische producten:
  Wanneer de ingrediënten bestaan uit biologische producten geeft dit aan dat er bij de ‘productie’ van het ingrediënt rekening is gehouden met het milieu en dierenwelzijn. Biologisch vlees of vis betekent dus dat de dieren een soortgericht leven hebben gehad.
 • Keurmerk:
  Veel snacks voor dieren bestaan voor een groot deel uit vlees en vis. We weten allemaal dat de productie van vlees niet duurzaam is, maar vooral je kat kan niet zonder vlees. Om te weten of het om duurzame snacks gaat, kun je bij snacks met vlees letten op het Beter Leven Keurmerk en bij snacks met vis op het MSC-keurmerk. Deze keurmerken geven aan dat bij het produceren van de snacks rekening is gehouden met het milieu, de natuur en het leven van de dieren. Lees hier meer over keurmerken bij diervoeding.
 • Soort vlees:
  Het soort vlees waarvan de snacks gemaakt zijn, bepaalt voor een groot deel of de snacks tot een duurzame variant behoren of niet. Veel snacks voor honden en katten worden namelijk gemaakt van vlees dat wij ook prima kunnen eten, terwijl ander vlees weggegooid wordt omdat het niet eetbaar zou zijn voor mensen. Door dit rest- of bijproductvlees te verwerken in snacks voor dieren ontstaan er duurzame snacks voor honden en katten.

  Het is moeilijk te controleren of snacks bestaan uit dergelijk vlees, maar wanneer er spiervlees wordt gebruikt, weet je direct dat het gaat om vlees dat ook voor menselijke consumptie gebruikt had kunnen worden. Om het zeker te weten, kun je het best informatie over het merk van de snacks opzoeken. Vaak wordt op de website van het merk vermeld uit welke ingrediënten de voeding en snacks bestaan.

 • Proefdiervrij:
  Duurzame snacks zijn proefdiervrij. Kennels met honden en katten die nieuwe producten testen zijn niet nodig en alleen maar extra milieubelastend. Wanneer Yarrah een nieuw product op de markt wil zetten, wordt aan huisdiereigenaren gevraagd of hun dier het product mag uitproberen.
 • Verpakking:
  Naast de ingrediënten van de snacks bepaalt ook de verpakking of het gaat om duurzame snacks of niet. Wanneer alle snacks apart in plastic verpakt zitten, is dit natuurlijk veel meer milieubelastend dan wanneer de snacks met een groter aantal verpakt zitten in een kartonnen of andere recyclebare verpakking. De Mini Snacks van Yarrah zitten bijvoorbeeld in een 100% recyclebare verpakking van mono-materiaal. Daarnaast worden grote hoeveelheden, bijvoorbeeld naar winkels, zoveel mogelijk verpakt met behulp van kartonnen dozen.

Houd het speciaal

Wanneer je de ecologische voetafdruk van je hond of kat wil verkleinen, is de meest simpele oplossing zuinig te zijn met voeding en snacks. Veel dieren hebben te maken met overgewicht, dus een snoepje minder kan zeker geen kwaad. Bewaar de snacks enkel voor speciale momenten en geef niet meerdere snacks tegelijk. Alleen zo blijven de snacks een bijzondere traktatie voor je dier én draag je een steentje bij aan een duurzame wereld.

Gezonde en duurzame snacks van Yarrah

Alle voeding en snacks van Yarrah zijn duurzaam en biologisch. Het assortiment hondensnacks bestaat uit kauwstaafjesmini-snackskippennekken en vega hondenkoekjes voor grotere en kleinere honden.

En je kat kun je op een verantwoorde manier verwennen met: mini-snacks voor katten of kauwstaafjes met vis.

De snacks van Yarrah zijn biologisch en bevatten allerlei vitaminen en mineralen die gezond zijn voor je dier. Een verantwoorde toevoeging op de normale voeding van je dier dus!

Lees hier meer over Yarrah en haar biologische producten.

Lees ook:

Biologische mini snack voor honden

€ 7,25
Biologische kauwstaafjes voor katten

€ 1,75
Biologische vegan hondenkoekjes voor grotere honden

€ 6,95
Biologische mini snack voor katten

€ 4,25
Biologische kauwstaafjes voor honden

€ 2,85
Biologische vegan hondenkoekjes voor kleinere honden

€ 4,25
Biologische kippennekken voor honden

€ 7,25

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Goed nieuws! Prijsverlagingen.

Vanaf september hebben we goed nieuws! We gaan namelijk de prijzen verlagen van veel van de favoriete maaltijden van onze huisdieren.

Hoe maak je een hek dat je katten veilig houdt?

In deze gids leren we je hoe je zelf een omheining kunt maken die voorkomt dat je katten ontsnappen.

Christian's avontuur in Kaapstad: Werken op afstand, beach vibes en onvergetelijke momenten

Dit is het verhaal van Christian's twee maanden durende escapade door Kaapstad, waar werk en ontspanning hand in hand gingen.