• Gratis verzending boven de €50
  • Vandaag besteld, morgen geleverd

Informatie waarom een hond mogelijk niet eet

Je hond eet niet of je hond wil niet eten en daardoor maak jij je veel zorgen. Vooral als je hond normaal gezien het eten van je bord af kijkt, kan het heel zorgelijk zijn als hij daar opeens mee ophoudt. Om je alvast een beetje gerust te stellen, hebben we hier voor je op een rijtje gezet welke dingen ervoor kunnen zorgen dat je hond niet wil eten en wanneer je moet ingrijpen.

Mijn hond wil niet eten, wanneer moet ik ingrijpen?

In principe kan iedere gezonde hond ongeveer twee volle dagen zonder eten. Als je hond een keer niet wil eten, dan hoef je je dus nog niet meteen zorgen te maken. Er kunnen tal van redenen zijn dat je hond even geen behoefte heeft aan eten en in de meest gevallen komt zijn eetlust vanzelf weer terug.

Je hond eet langer dan twee dagen niet? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om te controleren of je hond iets onder de leden heeft. Hier onder hebben we de meest voorkomende problemen waardoor je hond niet wil eten op een rijtje gezet.

Je hond eet slecht door gebitsproblemen

Net als bij mensen kunnen gebitsproblemen een oorzaak zijn van een slechte eetlust. Als het voor je hond vervelend of pijnlijk is om te eten kan dat ervoor zorgen dat hij zijn voer wat vaker laat staan. Je hond eet niet omdat de pijn erger is dan zijn eetlust.

Je kunt heel gemakkelijk zelf het gebit van je hond controleren, je hoeft daarbij niet bang te zijn dat dat pijn doet. Houd met een hand de kop van je hond vast en gebruik je andere hand om zijn tanden bloot te leggen. Als je rotte tanden, opgezwollen tandvlees, gebroken tanden of andere verwondingen tegenkomt, moet je meteen de dierenarts bellen.

Je hond wil niet eten door stress

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar ook een hond kan stress hebben. Vooral wanneer er net een ingrijpende verandering heeft plaatsgevonden kan je hond last krijgen van stress. Ben je bijvoorbeeld meer of juist minder thuis dan voorheen of is je partner een tijdje weg? Dan kan je hond daar veel stress van ervaren en dat kan ertoe leiden dat je hond niet wil eten. Zelfs zoiets kleins als een verandering van het interieur kan er al voor zorgen dat je hond niet eet. Geef je hond twee dagen om aan de nieuwe situatie te wennen.

Je hond eet slecht door pijn

Als je het gebit van je hond hebt gecontroleerd, kan je niet meteen uitsluiten dat hij geen pijn heeft. Er kunnen nog voldoende andere pijntjes zijn waardoor je hond niet eet. Het is bijvoorbeeld ook een optie dat hij pijn in zijn maag heeft of even misselijk is. Je hond eet niet omdat hij afgeleid is door de pijn elders in zijn lichaam. Als je verder weinig aan je hond merkt, kun je het beste de twee dagen aanhouden. Pas wanneer je ook ander afwijkend gedrag opmerkt moet je meteen naar de dierenarts gaan.

Je hond wil niet eten omdat hij vol zit

Zelfs het meest oplettende baasje heeft niet altijd in de gaten wat een hond zoal per dag naar binnen werkt. Het zou heel goed kunnen dat je hond tijdens de wandeling ergens van heeft gegeten of van een voorbijganger een paar extra snoepjes heeft gehad. Misschien heeft hij wel stiekem van je bord gegeten toen je even niet oplette, dat kan er allemaal voor zorgen dat je hond niet eet. Een hond wil namelijk niet eten als hij te veel gegeten heeft en gelukkig is dat na een dag vaak weer over.

Je hond eet niet omdat hij te veel krijgt

Voornamelijk nieuwe hondeneigenaren maken de fout om hun honden te veel voer te geven en dat kan ertoe leiden dat je hond niet eet. Veel honden blijven namelijk door eten zo lang er voer in de bak zit, ze kunnen zelf niet goed bepalen wanneer ze genoeg hebben. In de ochtend gaat de bak dan leeg, maar je hond eet slecht in de avond. Dit kun je voorkomen door de porties beter te doseren. Bij het voer van Yarrah staat altijd aangegeven voor welke honden het voer geschikt is en hoe veel je per dag zou moeten geven. Voorkom zo dat je een middelgrote hond te veel en te grote brokken geeft.

Je hond eet slecht omdat hij verwend is

Hondenbezitters worden steeds liever en ze doen er alles aan om hun hond de beste voeding te geven. Daar zijn wij bij Yarrah natuurlijk heel blij mee, maar je hond kan er wel verwend van worden. Als je hond normaal gezien in de avond natvoer krijgt en nu heb je alleen nog maar brokken in huis, kan dat een flinke tegenvaller zijn. Zorg er dus altijd voor dat je voldoende voer in huis hebt. Ons droogvoer is verkrijgbaar in zakken van 10 kg en het natvoer kun je ook in een multi pack kopen. Sla voldoende in om te voorkomen dat je op een dag tekort hebt.

Mens, dier en  natuur

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en informatie over Yarrah via onze blog.

Goed nieuws! Prijsverlagingen.

Vanaf september hebben we goed nieuws! We gaan namelijk de prijzen verlagen van veel van de favoriete maaltijden van onze huisdieren.

Hoe maak je een hek dat je katten veilig houdt?

In deze gids leren we je hoe je zelf een omheining kunt maken die voorkomt dat je katten ontsnappen.

Christian's avontuur in Kaapstad: Werken op afstand, beach vibes en onvergetelijke momenten

Dit is het verhaal van Christian's twee maanden durende escapade door Kaapstad, waar werk en ontspanning hand in hand gingen.